În cadrul proiectului au fost organizate mai multe cursuri de formare pentru personalul AMDM, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a raportării reacțiilor adverse la medicamente și utilizării raționale a medicamentelor și dispozitivelor medicale.

De asemenea, angajații instituției au primit un set de recomandări și un raport analitic final privind buna guvernare. 

„Uniunea Europeană sprijină drepturile cetățenilor Republicii Moldova de a beneficia de medicamente sigure, eficiente și la prețuri accesibile. În scopul asigurării acestor drepturi, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale trebuie să fie o instituție puternică, eficientă, egală cu autoritățile Europene similare”, a menționat Șeful Secției de Operațiuni din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Marco Gemmer.

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca a adăugat că datorită implementării proiectului Twinning, capacitățile AMDM au fost îmbunătățite, iar serviciile aliniate la standardele internaționale. Reprezentantul Ministerului Sănătății a precizat că statul va investi în resurse umane, servicii medicale calitative și în domeniul farmaceutic. 

Proiectul, în valoare de 1.100.000 EUR, a fost finanțat de Uniunea Europeană și a fost implementat pe o perioadă de 26 de luni, începând cu luna martie 2017.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!