În circumscripția nr. 47, care a cuprins Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol a candidat, de la blocul ACUM, Eleonora Cercavschi, directoare a Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol. „Îmi dau seama că este o luptă grea, pe un teren minat”, spunea ea atunci când a anunțat că va candida. În anul 2016, Eleonora Cercavschi a fost decorată de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Comandor”.

Ea a reușit să acumuleze 384 de voturi, situându-se pe locul patru de la capăt.


În circumscripția 48 a candidat, din partea blocului ACUM, directorul singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol, Ion Iovcev. Iovcev este considerat veteran al rezistenței școlilor românești din Transnistria, de multe ori amenințat și presat să renunțe la munca sa.

Citește interviul AGORA cu Ion Iovcev aici.

În circumscripția care a cuprins Tiraspol, Bender și Slobozia, Iovcev a luat 684 de voturi. Asta l-a plasat pe locul trei, însă la mare distanță de primii doi candidați, care au acumulat 11.961 de voturi și 4663 de voturi.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!