Curtea, în componența căreia, de altfel, sunt doi foști democrați - Raisa Apolschi și Artur Reșetnicov, a respins demersul lui Iurie Urzică privind renumărarea voturilor exprimate.

Înalta Curtea a notat că „Iurie Urzică nu a prezentat probe în susținerea afirmațiilor sale, probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării”.

Iurie Urzică a contestat rezultatele alegerilor la Comisia Electorală Centrală după ce a pierdut în fața unui socialist cu o diferență de 170 de voturi. Acesta a cerut vizualizarea înregistrărilor video din mai multe secții de vot și excluderea eventualelor fraude electorale admise în procesul de numărare și totalizare a voturilor.

În contestația depusă la CEC, Iurie Urzică a menționat de deteriorarea intenționată a buletinelor de vot de către alegători, care au aplicat intenționat mai multe ștampile „Votat”. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!