Dacă votanții au desenat buletinul, au pus două sau mai multe ștampile „votat” sau în orice alt fel au compromis buletinul pe componenta uninominală, acestea au fost declarate nevalabile în timpul numărătorii.

Mai exact, așa s-a întâmplat în cazul a 61.355 de buletine de pe lista uninominală. Cele mai multe buletine cu nume de candidați au fost declarate nevalabile pe c.4, Râșcani - acolo au fost stricate 3.267 de buletine. Cele mai puține buletine au fost compromise în SUA și Canada - 117.

În ziua în care a dat start tiparului buletinelor, CEC a anunțat că prețul unui buletin pentru componenta uninominală este de 0,338 de lei, valoarea întregului tiraj fiind de 1 148 459, 4 lei.

Astfel, calculele arată că buletinele stricate au costat 20.737 de lei. 

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale au avut lungimi diferite, în funcție de numărul de candidați în circumscripții.

Cel mai scurt buletin de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripții uninominale l-au avut cei din c.4 Rîșcani – 4 candidați, iar cel mai lung – alegătorii din circumscripțiile uninominale nr.50-51 – cîte 13 candidați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!