„Posibil că e ultima ședință la care Guvernul are împuterniciri depline, pentru că vor fi validate mandatele noilor deputați”, a anunțat Pavel Filip îm debutul ședinței. Tocmai de asta, miniștrii și-au angajat răspunderea pentru opt proiecte.

Potrivit Guvernului, este vorba de peste 600.000 de beneficiari care vor primi 600 de lei în preajma sărbătorilor pascale.

De asemenea, Guvernul a aprobat, prin aceeași procedură, o modificare a legislației ce ține de procedura de calculare a indexării anuale a pensiilor. În prezent aceasta este indexată cu valoarea creșterii anuale a prețurilor, iar de acum încolo ar fi indexată în funcție de creșterea medie a prețurilor în ultimii trei ani.

„Dacă se tergiversează crearea majorității parlamentare, noi riscam să nu îndeplinim niște promisiuni importante. Era o promisiune a guvernării și am ținut să o realizăm. Aceste resurse sunt disponibile în bugetul de stat”, a reiterat și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!