Ediția de miercuri a revistei Charlie Hebdo a ieșit cu un tiraj de 5 milioane la un preț de 3 euro fiecare exemplar. Vândută în totalitate, doar această ediție ar fi adus un profit de circa 8 milioane de euro.
De asemenea, revista a obținut toate încasările din primul milion de exemplare vândute (sau 3 milioane de euro), datorită unei campanii grandioase de solidaritate a întregului lanț de imprimare și distribuție, angajații căruia au acceptat să lucreze gratuit, cedându-și comisioanele pentru a ajuta Charlie Hebdo și familiile victimelor.
După cum procedează de obicei, revista franceză va percepe circa 40% din încasările obținute din vânzarea celorlalte 4 milioane de exemplare, ceea ce constituie circa 4,8 milioane de euro.Charlie Hebdo, de asemenea, în doar câteva zile și-a mărit de peste zece ori numărul abonamentelor, de la 7.000 la 120.000 de abonați, a declarat unul dintre jurnaliştii de la Charlie Hebdo Patrick Pelloux la postul de radio francez RTL.
Săptămânalul beneficiază şi de comenzi neaşteptate. De exemplu compania aeriană Air France a procurat 20 000 de exemplare pentru pasagerii săi. Chiar şi giganții americani de internet și-au adus aportul. Fundația Google pentru inovaţii digitale în presă va oferi publicaţiei franceze o donaţie de 250.000 de euro. Site-urile eBay şi Amazon s-au angajat să transfere pe conturile Charlie Hebdo eventualele lor comisioane percepute din vânzarea produselor ce poartă sloganul „Je suis Charlie”.
În noiembrie 2014, Charlie Hebdo ale cărui vânzări de 28.000 de exemplare pe săptămână nu erau suficiente pentru a achita salariile angajaţilor, a lansat un apel către cititorii săi îndemnându-le să facă donaţii. Chiar înainte de atac, revista a adunat 250.000 de euro și câteva sute de abonați în plus.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.