Studiul a colectat peste 6.300 de planuri tarifare de internet mobil din 230 de țări și le-a analizat în perioada 23 octombrie - 28 noiembrie 2018.  Au fost colectate prețurile de la diverși operatori de internet mobil și s-a calculat prețul mediu al unui GB. 

Astfel, cel mai ieftin internet mobil s-a dovedit a fi în India, unde acesta costă 0.26 de dolari. Urmează Kîrgâzstan și Kazahstan, iar pe locul patru se află statul vecin Ucraina, cu un preț de 0.51 de dolari per GB, adică de 5.5 ori mai ieftin decât în Moldova.

Rusia se află pe locul 14, unde un GB costă sub un dolar - 91 de cenți, sau de trei ori mai ieftin decât la noi în țară. Și în România e mai ieftin decât în R. Moldova. Vecinii de peste Prut au un GB de 1,4 ori mai ieftin, sau cu 1.89 dolari.

Mai ieftin decât în Moldova, un GB e și în Australia, Thailanda, Peru, Italia, Austria, Congo, Lituania, Armenia, Polonia, Sri Lanka, Finlanda, Vietnam și alte state. R. Moldova se situează, astfel, pe locul 57 din 230. 

Cel mai scump internet e în Zimbabwe. Pentru a utiliza un GB de internet mobil trebuie să cheltuiască peste 75$. Nu departe e și Grecia, unde un GB costă peste 32$.