„Fără semnătură, fără nimic, a patra poziție - Viorel Melnic. Punem așa și atât! Celelalte trei buletine - după dorința dvs. A patra poziție! Ajungem acolo, ne întâlnesc, ne petrec, ne arată unde votăm și ne întoarcem înapoi la autobuz. Apoi mergem înapoi. Memorizați-vă locurile. Nu umblați acolo cu buletinul”, îi instruiește bărbatul pe alegători.

Viorel Melnic  a fost șef al Serviciului Vamal din Republica Moldova în anii 2008-2009 și a fost ministru adjunct al Economiei, în 2006, când funcţie de ministru era ocupată de Igor Dodon, actualul preşedinte al Republicii Moldova.

"

"

Numele lui Viorel Melnic apare și în raportul companiei internaționale de audit Kroll, drept posibil complice la „Jaful secolului”, în calitate de acționar și președinte al consiliului de administrație al Unibank. El a declarat, însă, pentru RISE Moldova, că a ieșit din bordul instituției financiare „înainte de scandalul Kroll”.

Melnic are și legături cu Ilan Șor. Rise Moldova scria că la începutul lui 2017, Șor a cedat magazinele duty-free din Kârgâzstan unei firme din Federația Rusă deținută de afaceriști originari din Chișinău. În afacerea inițiată acum câțiva ani, Șor s-a asociat anume cu Melnic.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!