„Ne pare rău de politica struțului ACUM, au preferat să bage capul în nisip. E o decizie total iresponsabilă, ne demonstrează că membrii ACUM au dus în eroare proprii alegători cărora le-au promis rezolvarea problemelor țării. Am crezut că putem fi parteneri onești și să schimbăm lucrurile în Moldova”, a spus Ceban.

Socialistul a subliniat că pachetul de legi „pentru dezoligarhizarea țării”, propus de ACUM, nu poate fi votat fără Guvern sau un președinte al Parlamentului.

„Pentru a salva țara e nevoie de o majoritate parlamentară. Abordările lor sunt populiste și pe alocuri manifestă incopetență față de mecanismele de lucru în Parlament. Asta poate confirma orice student al anului întâi, de la facultatea de Drept. Pentru remanieri e necesar un președinte de Parlament, fracțiuni, comisii și un Guvern învestit. Ilegalitățile nu trebuie înlocuite cu alte ilegalități”, a comentat Ceban.

El a declarat că PSRM va convoca organele de conducere ale partidului pentru a discuta următorii pași. „Nu e exclus că vom anunța agenda politică după prima ședință a acestei legislaturi. Până atunci vom discuta pe interior”, a încheiat Ceban.

Astăzi, blocul electoral ACUM, format din PAS și PPDA, au refuzat invitațiile PD și PSRM de a negocia crearea unei coaliții majoritare în Parlament. Ei au catalogat propusele negocieri drept trădare a electoratului. 

Amintim că PSRM a acces în Legislativ cu 35 de mandate, iar ACUM - cu 26.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!