Potrivit încheierii instanței, procurorul a solicitat punerea sub sechestru a imobilului, argumentând că acțiunea este necesară pentru repararea prejudiciului cauzat de infracțiune. Instanța de judecată a considerat oportună solicitarea acuzării, admițând integral demersul. Pe lângă punerea sub sechestru a unei bune părți din gospodăria de la Colonița, instanța a decis aplicarea sechestrului și pe 1/3 din apartamentul lui Dorin Chirtoacă de pe strada Calea Ieșilor din Capitală, dar și pe întreaga suprafață a apartamentului fostului edil de pe bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana.

Casa părintească de la Colonița a fost construită de bunici în 1936, pe vremea României Mari, iar astăzi este catalogată drept ...bun infracțional. Conform logicii voastre infecte, această casă și celelalte bunuri urmează a fi confiscate pentru că la rândul meu am soluționat problema spațiului locativ pentru procurori, judecători și polițiști, problema creată nu de mine - ci de stat, de Parlament, Guvern?! Bravo! Și pe ce cale infracțională am dobândit casa, dacă ea este din 1936 și a fost moștenită?

Știam că veți face asta. Intenționat nu am înstrăinat nimic în acești doi ani, nici nu aveam de gând. Am vrut să văd însă, până unde veți merge în imbecilitatea voastră. Se pare că mai aveți și sunteți abia la început de cale. Precizez că e vorba de cel de-al doilea dosar - tranzacțiile de împăcare”, a reacționat Dorin Chirtoacă.

Mai crede cineva că aceste chestiuni cu dosare deschise și sechestre aplicate de zilele Unirii sunt doar coincidențe, sau este clar că sunt dedicații de la Plahotniuc pentru unioniști? Să înțeleg că așteptam condamnarea pe 1 decembrie?!

Plahotniuc și Dodon, cu ce sunteți voi diferiți de Stalin și Beria, care ne-au confiscat casa în 1949 și ne-au deportat în Siberia?

Procurori și CNA, ați găsit miliardul în apartamentul părinților de la Buiucani, în al meu de la Ciocana și în casa de la Colonița?! Prin Bulgaria, Elveția și Cipru, pe la Țenev și Konstantinou nu îndrăzniți să-l căutați?

Alo, București, o să-l susțineți mai departe pe Plahotniuc, care folosește până și zilele Unirii ca să-și bată joc de unioniști?

Plahotniuc, încerci mai departe să-ți bați joc și să ne umilești? Încearcă sănătos! Dar vei pierde și nici nu știi, cât de mic începi să fii!”, a adăugat politicianul.

Încheierea Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana:
În cadrul acestui dosar penal, Chirtoacă este cercetat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu săvîrşite de o persoană cu funcţie de demnitate publică și soldate cu urmări grave.

Dorin Chirtoacă este cercetat penal pentru corupție în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!