Listarea la Bursă a permis un exit şi acum pregătim un plan strategic pentru următorii 3-4 ani de zile şi în acest plan strategic vor fi incluse mai multe achiziţii de companii mari, importante. Pentru aceste achiziţii, posibil ca noi să folosim acest instrument, de a atrage bani noi în companie prin intermediul bursei.

Noi avem ca scop să realizăm toate promisiunile. Tot ce am promis dezvoltăm, creştem, perfecţionăm", a declarat Victor Bostan, potrivit Mold-street.com.

Ţinta Purcari Wineries

De asemenea, ţinta companiei în următorii ani este să ajungă un lider regional pe piaţa de producţie de vinuri şi să crească preţul unei acţiuni la 22-23 de lei în următorii 1-2 ani, a mai spus fondatorul Purcari Wineries.

Achiziţiile ar putea fi atât în Republica Moldova, cât şi în alte state, în special România. De exemplu, Purcari a preluat deja un împrumut de 1,7 milioane de euro pentru 1,2 milioane de euro, privind Cramele Huşi, cu posibilitatea de a cumpăra activele în lichidare şi de a recupera pe cât posibil această investiţie.

Purcari Wineries a înregistrat anul trecut venituri totale de 169 milioane lei româneşti (circa 41 milioane de dolari), în creştere cu 19%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 58%, la 45,6 milioane lei (circa 11 milioane de dolari), potrivit raportului financiar publicat la Bursa de la Bucureşti.

Un an în urmă, Purcari Wineries a început să fie listată la Bursa de la Bucureşti, fapt ce a atras noi investitori, notează Mold-street.com.

În prezent, cei mai mari acţionari la companie sunt Victor Bostan, directorul Purcari, care prin firma Amboselt Universal Inc din insulele Virgine Britanice (BVI) deţine o cotă de 25,03% şi firma Lorimer Ventures Limited (Cipru) cu 22,7%.
Urmează câteva fonduri de investiţii: Franklin Templeton Investments (ME) Limited - cu 8,5%, SEB Investment Management AB - 8,45% şi Fiera Capital (IOM) Limited - cu 7,94%.