„A fost doar decizia mea să nu fie speculații că fac campanie electorală. După câte vedeți, lucrăm și în afara campaniei electorale. Nu am candidat și de asta în unele localități când mergeam oamenii mă priveau ca un candidat și nu am vrut să fie confuzie pentru nimeni”, a declarat Codreanu.

Întrebat dacă acum localnicii îl pot privi ca un potențial viitor concurent electoral, primarul interimar a răspuns:

„Ca un viitor candidat, de ce nu? Veți candida? Data viitoare am să vă răspund, astăzi haideți să vorbim despre transportul public și despre bucuria oamenilor din Bubuieci. Păi de ce nu ne răspundeți acum? Nu vreau.”

TREI TROLEIBUZE FĂRĂ FIR VOR CIRCULA SPRE BUBUIECI

În maxim 10 zile, promit autoritățile, spre comuna Bubuieci vor circula trei troleibuze fără fir, la un interval de 23 de minute.

„Colegii mei au pregătit patru opțiuni de itinerar. Cea mai bună opțiune pe care am propus-o este să-i scoatem din localitate și seara să-i aducem în localitatea în confort, până la Ștefan cel Mare cu Ismail. Pentru noi sunt importante orele de vârf dimineața și orele de vârf seara încât oamenii să nu mai circule cu rutierele”, a punctat primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu.

Comuna Bubuieci este singura suburbie a Chișinăului în care nu circulă un autobuz. Doar ruta de autobuz din localitatea Bîc și alte trei rute de microbuz fac legătura cu Capitala. Localnicii spun, însă, că acestea nu le acoperă în totalitate necesitatea de transport public, întrucât majoritatea își fac studiile sau lucrează în oraș.  

TROLEIBUZELE VOR AJUNGE NUMAI PÂNĂ ÎN FAȚA PRIMĂRIEI BUBUIECI

Troleibuzele vor intra în comună doar până la Primărie. Chiar dacă teoretic acestea ar putea avea un traseu circular în comună, practic pare imposibil. Porțiunea de drum care ar permite acest lucru acum este într-o stare avariată, dar e și foarte îngust și nu promite deloc că pe aici ar putea cândva trece un troleibuz. 

„Noi știm și de problema locuitorilor din partea stângă a Bubuieciului, dar acolo este mai problematic pentru că acolo dealul este mai în pantă. Aceeași problemă ca la Durlești. Și drumul de legătură, dacă ar fi să facem circular, nu este reparat. Dacă autoritățile locale sunt gata să repare drumul din banii lor, noi suntem gata să asigurăm cu transport circular”, a subliniat Codreanu. 

Viceprimarul comunei promite că în acest an va căuta resurse pentru reabilitarea traseului. 

„Să vedem cum o să obținem surse financiare și cu „Drumuri bune” respectiv o să facem porțiune de drum să meargă troleibuzul respectiv”, a declarat Leonid Umaneț, viceprimarul comunei Bubuieci.

Pentru reparația drumului respectiv autoritatea locală spune că ar avea nevoie de circa 5.000.000 de lei. Anul acesta municipalitatea a oferit comunei doar 1.000.000 pentru drumuri.

Acumulatoarele troleibuzelor fără fir permit deplasarea acestora pe o distanță de până la 20 de km. Anual în Capitală sunt procurate și asamblate 5 troleibuze noi, costul cărora se ridică la 1.000.200 de euro

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!