Deputatul ales spune că noua echipă legislativă trebuie să găsească „un consens, larg sau îngust, dar în orice caz vectorul european și dezvoltarea țării prin implementarea Acordului de Asociere trebuie să fie opțiunea principală. Trebuie să creăm o coaliție care să mențină cursul europenizării”. „Eu în genere nu văd coaliția PSRM-PD”, punctează Oleinic.

Inițiator al negocierilor, crede Oleinic, „trebuie să fie Partidul Democrat, fiindcă d-lor au 30 de mandate, dacă se exclude Partidul Socialiștilor”/

„Blocul ACUM trebuie să aibă niște viziuni concrete și condiții concrete pentru a participa la guvernare”, consideră alesul poporului.

"

"

Întrebat direct dacă împărtășește viziunile PD, Oleinic a spus: „Mă identific cu echipa care va susține vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova”.

„Dacă socialiștii declară că ei sunt gata să susțină implementarea Acordului de Asociere, eu sunt gata și cu socialiștii să susțin promovarea legilor necesare pentru crearea unui model nou de dezvoltare a țării”, a mai adăugat el.  

El s-a mai arătat sigur că „Partidul Democrat o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliție de guvernare”.

Oleinic este fost ministru moldovean al Tehnologiei Informației, deputat în mai multe legislaturi, fost membru al Alianței Moldova Noastră și președintele Partidului Popular.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!