„Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că, din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Însă, conform Regulamentului Circulației Rutiere, fiecare șofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, sunt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”, se arată într-un comunicat al INP.


Dacă acest semn distinctiv lipsește, conducătorii auto riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

De la intrarea în vigoare a posibilității de a obține numere de înmatriculare neutre, în trafic au fost depistați peste 250 de șoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!