„Cardurile noastre de acces așa și nu au fost deblocate. Totuși, am avut acces liber în timpul campaniei electorale, dar și la ultimele briefinguri de presă de după alegeri. Azi am sunat la ușă, așa cum făceam de obicei, dar ni s-a spus că echipa TV8 nu are acces, fără a ni se oferi vreo explicație. Deși am sunat atât purtătorul de cuvânt al PDM, cât și responsabilii de la serviciul de presă, nu ni s-a răspuns la telefon”, a declarat pentru AGORA reporterul TV8 Sergiu Niculiță.


În cadrul briefingului de presă, rugat să explice interdicția aplicată, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a spus că nu știe acest subiect. „Să adresați întrebărule serviciului de presă. Chiar nu știu ce să vă răspund”, a menționat Candu.

Jurnaliștii posturilor TV8 și Jurnal TV nu au fost lăsați să intre la evenimentele organizate la sediul PDM încă din octombrie 2018. Andrian Candu spunea atunci că „decizia aparține partidului și că aceasta nu este o instituție publică. Iar premierul Pavel Filip a declarat atunci că măsura a fost luată după ce instituțiile ar fi criticat partidul. ONG-urile de media au condamnat însă acțiunile democraților, menționând că, astfel, se încalcă drepturile jurnaliștilor și ale cititorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!