Potrivit IGSU, cele mai multe incidente au fost înregistrate în partea centrală a țării. Pompierii au stins 20 de hectare de vegetație în raionul Anenii Noi, zece hectare la Hâncești, dar și șapte hectare la Strășeni. Incendii de vegetație au mai fost înregistrate la Căușeni, Telenești, Ungheni și Orhei. De ajutorul pompierilor a fost nevoie și în municipiul Chișinău, fiind nevoiți să lichideze focarele din comuna Bubuieci, Băcioi și Sângera.

În zona de sud, incendiile au afectat peste 30 de hectare de teren din raionul Leova, dar și circa șapte hectare din raionul Cahul.

Conform datelor IGSU, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 de hectare de teren din întreaga țară. Prin urmare, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare, dar și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea flăcărilor. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință, atenționează IGSU. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!