Potrivit lui Voronin, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie un Parlament au intrat toți cei care au furat miliarde, cu excepția blocului ACUM.

În opinia comunistului, alegerile din 24 februarie au fost „cele mai falsificate și nelegitime în toți anii de după independență” și că PCRM niciodată nu va recunoaște rezultatele scrutinului.

Vezi și: Voronin nu recunoaște alegerile parlamentare. „Încălcările au început de la modificarea legislației electorale” (VIDEO)

La alegerile parlamentare din 24 februarie, comuniștii s-au plasat pe locul cinci în circumscripția națională, cu mai puțin de 4% din voturi, un rezultat insuficient pentru a accede în Legislativ, dat fiind pragul electoral de 6% pentru partidele politice. Nici candidații PCRM din circumscripții nu au reușit să iasă învingători.

Partidul Comuniștilor a fost reprezentat în Parlament începând cu anul 1998.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!