„Eu voi fi în viața politică, mă voi strădui să fac comentarii ca lor să nu le fie trist în Parlament,  să se gândească la multe lucruri. De multe ori de la o parte se vede mai bine decât din interior, vedem cum vor începe. Dar văd că încă nu pot începe, se bâlbâie toți”, a declarat Voronin la Moldova 1.

Întrebat dacă va rămâne la conducerea Partidului Comuniștilor chiar și după ce formațiunea nu a tregut pragul electoral în alegeri, Voronin a declarat că următorul lider al partidului va fi ales la congresul PCRM: „Continuăm lupta. Cu președinția partidului se va hotărî la Congresul partidului, care va fi peste un timp oarecare”.

Partidul Comuniștilor a fost reprezentat în Parlament începând cu anul 1998. În 2001, PCRM avea avea 71 de mandate din 101, devenind primul și unicul partid din istoria Republicii Moldova care obține majoritatea constituțională.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!