Cazurile pozitive de rabie au fost confirmate la trei câini din municipiul Chișinău, la două bovine din raioanele Ștefan Vodă și Cimișlia, dar și la o vulpe din Anenii Noi.

Cât ține de situația bolilor infecțioase în țările vecine, conform datelor Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală, în România, de la începutul lunii martie curent, au fost înregistrate noi cazuri de îmbolnăvire cu pestă porcină africană. Este vorba de mai mulți porci domestici și mistreți infectați în mai multe județe din țară. Autoritățile efectuează controlul rezervelor faunei sălbatice, introduc măsuri de carantină în focar și supraveghează zonele afectate.

Și în Ucraina au fost raportate cazuri noi de îmbolnăvire la porci domestici și mistreți, fiind vorba de regiunile Nikolaev și Donețk. Și aici se iau măsuri pentru prevenirea extinderii focarelor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!