Procesul a durat în jur de două ore. S-a reușit însă colectarea unei cantități mari de deșeuri datorită implicării diverșilor agenți economici, elevi și simpli cetățeni. Aceștia au dat o mână de ajutor angajaților de la Primărie.


Concomitent cu salubrizarea albiei râului Bâc, în cadrul acțiunii de astăzi au fost colectate și deșeurile din preajma bazinelor de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor, Holbocica, lacurile din șos. Muncești și str. Mihai Viteazul.


Autoritățile municipale mai are planificate trei acțiuni de salubrizare, în special în preajma sărbătorilor de Paști. Este vorba de zilele de 30 martie, dar și 13 și 20 aprilie.


Pe parcursul zilei de sâmbătă, 16 martie, au fost evacuate 89 de curse de deșeuri. Măsura organizată de municipalitate s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei, marcată anual pe 22 martie.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!