O cursă în capitala Italiei. Dar, mai întâi, o scurtă rugăciune. Vaticanul are acum un club sportiv nou-înfiinţat: Athletica Vaticana. Acesta reuneşte preoţi, călugăriţe şi alţi membri ai enclavei-stat Vatican. Aceasta e prima lor competiţie.

Thierry Roch, Garda Elveţiană Pontificală de la Vatican: Cu ploaia asta, e ca un botez. Sunt foarte bucuros şi emoţionat că particip, că alerg în premieră pentru acest club.

Marie-Theo Puybareau-Manaud, călugăriţă: Ador să alerg, fiindcă îţi dă un sentiment de armonie. Şi este o formă de rugăciune. Să alergi împreună cu alţi oameni e ca şi cum ai primi sfânta împărtăşanie.

Li se dă, în sfârşit, startul. Clubul Athletica Vaticana a fost înfiinţat în ianuarie anul acesta de călugăriţa dominicană Marie-Theo, împreună cu alţii. Marie-Theo alerga, înainte, semi-maratonuri, singură, dar acum se bucură că face parte dintr-o echipă.

Marie-Theo Puybareau-Manaud, călugăriță: Când alerg, port trening şi tricou, ca toată lumea. E foarte comod.

Thierry Roch e membru al Gărzii Elveţiene Pontificale. Pentru el, să facă parte din „Athletica Vaticana” înseamnă mai mult decât a ţinti spre o înaltă performanţă în sport.

Thierry Roch, Garda Elveţiană Pontificală: Vrem să răspândim creştinismul. Avem în echipă doi migranţi. Scopul nostru nu e doar performanţa în sport, ci şi alergarea în spiritul unor buni creştini.

Clubul se antrenează în vecinătatea Basilicii Sfântul Petru. Fără pistă de alergări sau antrenor exigent. Chiar şi aşa, echipa e foarte competitivă: Thierry aleargă cei 10 kilometri în mai puţin de 36 de minute! Iar Marie-Theo e şi ea mulţumită de rezultatul ei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!