Tradițional, acțiunea are loc pe parcursul zilei de 21 martie, atunci când este marcată Ziua Internațională a Poeziei. Atunci, oamenii vor avea ocazia să-și transforme versurile în monedă de schimb pentru o zi. Este nevoie doar de puțină inspirație. Inițiativa se află deja la a cincea ediție. Lista celor 32 de locații partenere la acțiune o puteți găsi AICI.

Și în acest an organizatorii au pregătit o surpriză. Cei care vor fotografia poezia scrisă și o vor posta pe Instagram cu tag-ul #PayWithaPoemMoldova vor avea șansa să se numere printre câștigătorii unui concurs. Mai exact, vor primi o călătorie gratuită la concertul cântărețului și compozitorului premiat cu disc de platină Tom Odell.

În ediția din 2018, un participant din Moldova s-a regăsit printre cei zece câștigători care au mers la Londra, la concertul lui JP Cooper.

Ziua Mondială a Poeziei este celebrată pe data de 21 martie și este inclusă în patrimoniul UNESCO încă din anul 1999.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!