Astfel, socialiștior li se atribuie flancul stâng al sălii, democraților - partea centrală, iar deputaților blocului „ACUM” - partea dreaptă a sălii plenare.

Între deputații PDM și cei ai blocului „ACUM” au fost repartizați parlamentarii Partidului „Șor”.

Acest lucru nu a rămas trecut cu vederea de către reprezentanții „ACUM”.

Întrebarea este de ce Partidul Politic Şor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM? Or, se ştie că Partidul Şor a rupt voturile anume de la „stânga”, iar „revigorarea colhozurilor” promisă de ei este o măsură mai de stânga decât chiar și „alegerea judecătorilor de popor” - promisiune a PD-ului. Noi credem că Partidul Şor, partidul pro-corupţie, trebuie să stea în miezul alianţei fireşti dintre PD şi PSRM şi nu înțelegem de ce responsabilii pentru amplasarea fotoliilor nu au ținut cont de acest lucru”, a comentat juristul PAS, Sergiu Litvinenco.

Iată cum ar urma să fie amplasare fracțiunile parlamentare în noul Legislativ:


*deși în imagine este indicată cea de-a 20-a legislatură a Parlamentului, potrivit unei hotărâri recente a Curții Constituționale, actualul Parlament este de legislatura a 10-a

Menționăm că din cei 101 deputați, unul va fi ales președintele al Legislativului, iar alți doi - în funcția de vicepreședinte a Parlamentului. Deși aceștia nu au fost încă aleși, în reprezentarea grafică a amplasării fracțiunilor în Parlament, în prezidiu se află un democrat (în locul președintelui), un socialist și un deputat independent (în locurile vicepreședinților).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!