Astfel, socialiștior li se atribuie flancul stâng al sălii, democraților - partea centrală, iar deputaților blocului „ACUM” - partea dreaptă a sălii plenare.

Între deputații PDM și cei ai blocului „ACUM” au fost repartizați parlamentarii Partidului „Șor”.

Acest lucru nu a rămas trecut cu vederea de către reprezentanții „ACUM”.

Întrebarea este de ce Partidul Politic Şor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM? Or, se ştie că Partidul Şor a rupt voturile anume de la „stânga”, iar „revigorarea colhozurilor” promisă de ei este o măsură mai de stânga decât chiar și „alegerea judecătorilor de popor” - promisiune a PD-ului. Noi credem că Partidul Şor, partidul pro-corupţie, trebuie să stea în miezul alianţei fireşti dintre PD şi PSRM şi nu înțelegem de ce responsabilii pentru amplasarea fotoliilor nu au ținut cont de acest lucru”, a comentat juristul PAS, Sergiu Litvinenco.

Iată cum ar urma să fie amplasare fracțiunile parlamentare în noul Legislativ:


*deși în imagine este indicată cea de-a 20-a legislatură a Parlamentului, potrivit unei hotărâri recente a Curții Constituționale, actualul Parlament este de legislatura a 10-a

Menționăm că din cei 101 deputați, unul va fi ales președintele al Legislativului, iar alți doi - în funcția de vicepreședinte a Parlamentului. Deși aceștia nu au fost încă aleși, în reprezentarea grafică a amplasării fracțiunilor în Parlament, în prezidiu se află un democrat (în locul președintelui), un socialist și un deputat independent (în locurile vicepreședinților).