Cursurile au început la postul vamal Cahul. Experții Direcției educație anticorupție a CNA susțin prelegeri pe subiecte legate de integritatea funcționarului public, de legea privind avertizorii de integritatea, de ținerea registrelor cadourilor sau de mecanismul de denunțare a actelor de corupție.

Potrivit unui comunicat, „instruirile fac parte dintr-o amplă campanie de educare şi informare a funcţionarilor din sistemul public, menită să încurajeze integritatea, cinstea şi creşterea gradului de responsabilitate a agenţilor publici”.

Tot în această săptămână, Direcţia educaţie anticorupţie a CNA va desfăşura 10 activităţi de instruire pentru lucrătorii medicali din cadrul Centrului de Educaţie Continuă a Personalului Medical şi Farmaceutic, pentru angajaţii Penitenciarului Nr.10, precum şi pentru funcționarii Centrului de instruire al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ieri, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut un şef responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului Vamal, trei inspectori şi doi intermediari. Aceștia sunt suspectaţi că ar fi pretins sitematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa ștergerea din sistemul informaţional a datelor cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!