În săptămâna 11-17 martie, ponderea cazurilor SARI a constituit 3,8% din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale, se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 42 de probe la prezența virusurilor gripale. 11 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali A(H1N1)pdm09 și A(H3N2), iar altele patru au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripali.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale dă asigurări că supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică. Instituția recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament, precum și să urmeze sfatul medicilor.

În perioada 1 octombrie 2018 - 17 martie 2019, au fost înregistrate 2.071 de cazuri gripă, 235.289 de cazuri IACRS și 11.365 de cazuri SARI.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!