Respectiv, pe 22 martie, începând cu ora 17:00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins între străzile Burebista și Cuza Vodă. Acolo va fi instalat gard de protecție cu formarea punctelor de control/acces și a coridoarelor. Transportul va fi redirecționat pe partea carosabilă a bulevardului Dacia, același tronson, direcția Centru spre Aeroport, unde se va circula în ambele sensuri, se arată într-un comunicat al Poliției.

Spectatorii sunt chemați să se prezinte din timp la porțile de acces. Iar fanii sunt îndemnați să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, la violențe verbale și fizice.

„Sunt interzise: persoanele care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, persoanele care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel,  artificii, petarde, materiale explozive, recipiente, corpuri contondente, cuţite ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi persoanele care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală prin care se transmit mesaje cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate”, explică oamenii legii în comunicat.

Direcția generală transport public și căi de comunicație va suplini numărul unităților de transport public spre direcția stadionului „Zimbru”, iar posesorii biletelor la meciul de fotbal vor putea călători gratuit, începând cu orele 17:00 până la finalizarea programului de activitate a transportului de pasageri din capitală.

Vineri, circulaţia transportului public, începând cu ora 19:00, va fi organizată după cum urmează:

·        itinerarul rutei de troleibuz nr. 22 se scurtează până la bd. Traian; se prelungește până la str. A. Mateevici;

·        itinerarele rutei de troleibuz nr. 30 și a rutelor de autobuz nr. 33, nr. 44 și nr. 49 se modifică după cum urmează: tur – de pe bd. Dacia pe str. Independenței, bd. Traian, bd. Dacia și în continuare pe traseele stabilite; retur – pe același traseu. 

·        Itinerarul rutei de autobuz nr. 19 se modifică, după cum urmează: tur – de pe bd. Cuza Vodă pe str. Independenței, bd. Dacia, str. V. Crucii; retur – str. V. Crucii, bd. Dacia, str. Independenței, bd. Cuza Vodă și în continuare pe traseul stabilit.

Vezi și: Vedetele campioanei mondiale care vin la Chișinău: Franța și-a anunțat lotul pentru partida cu R. Moldova

Anterior, șeful adjunct de la Poliția Capitalei a anunțat că porțile de acces vor fi deschise cu trei ore înainte de începerea meciului și a atenționat spectatorii să nu-și uite buletinele de identitate, care trebuie prezentate odată cu biletul cumpărat.

Partida de vineri va începe la 21:45, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Meciul va conta pentru prima etapă a preliminariilor Campionatului European din 2020.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!