Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanța de apel.

Fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al întreprinderii de stat Poșta Moldovei, Sergiu Cebotari, a fost reținut în luna iulie 2016, după ce a anunțat despre schema prin intermediul căreia, zilnic, zeci de colete cu substanţe anabolizante sunt trimise prin Poşta Moldovei către ţări din Uniunea Europeană, dar şi în SUA.

El este acuzat de faptul că ar fi fi impus mai multe persoane să muncească forțat, dar și pentru delapidare în proporții mari. Cebotari se declară nevinovat și spune că dosarul a fost pornit după ce el a deconspirat schema de contrabandă cu anabolizante prin „Poșta Moldovei”. În timp ce avocații au cerut achitarea lui, procurorul a solicitat 12 ani de închisoare.

Amintim că, în octombrie 2016, un raport al comisiei parlamentare de anchetă privind traficul de anabolizante a constatat că prin intermediul întreprinderii Poșta Moldovei sunt traficate cantități mari de substanțe interzise. Totodată, în raportul comisiei se menționa că mai multe instituții ale statului și înalți funcționari se opun elucidării acestui caz sau au o implicare directă în schema ilegală.

Citește și: VIDEO. Mafia anabolizantelor. Cobzac: Responsabili de schemă se fac Filip, Armașu, Vrabie, Botnari și Poșta Moldovei

Președintele Comisiei de anchetă privind traficul de anabolizante: Se încearcă reducerea mea la tăcere

Acuzați de implicare în schema traficului de anabolizante, Filip și Armașu l-au confruntat pe Cobzac în Parlament

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!