Potrivit anticoruptie.md, Sajin era cunoscut drept unul dintre numeroşii administratori ai afacerilor liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Începând cu 2009 și până a ajunge la ISC, el a fost adjunct apoi director al firmei Finpar Invest, care deţine mai multe terenuri şi clădiri în Capitală. Tot el ar fi cumnat cu Valeriu Zubco, fost procuror general, cu care a participat la vânătoarea din Pădurea Domnească, în decembrie 2012. El este şi unul dintre martorii-cheie ai procesului penal care a urmat după acea vânătoare, în urma căreia a fost condamnat un singur om, judecătorul Gheorghe Creţu.

Fostul președinte al raionului, Lilian Carmanu, este vicepreședintele organizației teritoriale Ialoveni a PDM. În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, acesta a susținut candidatura democratei Monica Babuc pe circumscripția nr. 22, care a cuprins o parte a raionului Ialoveni. În cele din urmă, Babuc a pierdut scrutinul în favoarea candidatului blocului electoral „ACUM”, Liviu Vovc. Carmanu l-a susținut și pe candidatul PDM pe circumscripția nr. 27, Ion Sula, care a pierdut în favoarea lui Petru Frunze, concurent din partea blocului „ACUM”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!