„Pentru ziua de mâine, ora 13:00, am decis să convoc prima ședință a Parlamentului RM, care a fost ales pe data de 24 februarie. Am decis să vin cu un discurs în fața deputaților noi aleși, evident cu o adresare către cetățenii RM. De asemenea, rog secretariatul să asigure buna desfășurare a primei ședințe a Parlamentului, cu invitarea corpului diplomatic. Cu Doamne ajută, ne vedem mâine”, a declarat președintele.

Potrivit Constituției, în cel mult 30 de zile de la alegeri, Parlamentul de legislatura a X-a este convocat de către șeful statului în ședința de constituire. Şedinţa Parlamentului nou-ales va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Ca și în legislatura precedentă, acesta este deputatul socialist Eduard Smirnov, care în acest an va împlini 80 de ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!