Deputații au votat, în două lecturi, un amendament al Constituției privind redenumirea capitalei în cinstea primul președinte, Nursultan Nazarbayev. Acum, legea urmează a fi semnată de noul președinte, care este și autorul propunerii de redenumire.

Tokayev a mai propus ridicarea unui monument pentru Nazarbayev, dar și redenumirea cu numele fostului președinte a străzilor principale din orașele din regiunile țării.

Citește și: „Nursultan” în loc de Astana. Noul președinte kazah propune redenumirea capitalei după prenumele lui Nazarbayev

Amintim că ieri, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, și-a depus mandatul de președinte. El a făcut anunțul într-o transmisiune directă către națiune.

Nazarbaev a fost președintele Kazahstanului de la căderea Uniunii Sovietice și independența țării din anul 1990. În 2015, el a fost ales pentru al cincilea mandat. În luna iulie, acesta va împlini 79 de ani.

Vezi și: Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a demisionat după aproape 30 de ani în funcție

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!