Munteanu a lăsat să se înțeleagă că informațiile care s-au vehiculat că ACUM se va diviza în două fracțiuni parlamentare „sunt jăraticul răscolit de trolii regimului, care ar dori să dea sentințe definitive”:

„Pe de altă parte, va exista un acord de colaborare postelectorală între aceste două componente, chiar două jumătate, ca să zic așa, și este clar că obiectivele nimeni nu le va schimba, obiectivele rămân aceleași. Sunt armonioase cu angajamentele pe care le-am anunțat și în timpul campaniei electorale și pe care le-am discutat mult timp înainte de a începe această campanie electorală”.

Igor Munteanu a mai spus că formațiunea pe care o reprezintă își dorește o colaborare dintre componentele Blocului politic ACUM care să crească în intensitate și să creeze mai multă sinergie pe parcursul următorilor ani.

„Asta va depinde însă și de circumstanțele în care vom acționa, pentru că nimeni nu poate să prezică exact „fanteziile” coordonatorului și „fanteziile” unei posibile alianțe între forțele pro-ruse și Partidul Democrat”, a adăugat deputatul ales.

Încă în timpul campaniei electorale au existat mai multe voci care prevesteau divizarea blocului ACUM după accederea în Parlament.  Pentru prima dată, versiunea separării a fost exprimată de către candidatul formațiunii de pe c. 32, Mihai Popșoi.

„Vor fi două fracțiuni separate, poate chiar trei, pentru că este și componenta societății civile, alte partide”, a spus Popșoi la dezbateri electorale. 

Liderii blocului electoral, Andrei Năstase și Maia Sandu, nu s-au grăbit să dea un răspuns clar, însă au punctat de mai multe ori că vor pune accent pe unitate. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!