Potrivit itinerarului stabilit, autospeciala de intervenţie a IGSU dar şi echipajele de poliţie s-au deplasat din sectorul Râșcani ai capitalei pe străzile Calea Orheiului, Petricani, Mihai Viteazul, Columna, Calea Ieșilor, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, podul Viaduct şi bulevardul Dacia din sectorul Botanica.

Pe parcursul drumului mai mulţi şoferi au fost stopaţi de poliţie. Potrivit responsabililor din cadrul INP aceştia nu au acordat prioritatea în trafic autospecialei de intervenţie cu dispozitivele de semnalizare luminoasă şi sonoră în funcţiune.

Cei care au încălcat regulamentul riscă sancţiuni administrative în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.

Operaţiunea „Girofar” se efectuează în fiecare an şi are drept scop responsabilizarea şoferilor în trafic. Potrivit cerinţelor timpul de răspuns a echipajelor de pompieri şi salvatori în localităţile rurale este de la 5 la 15 minute. Din cauza conducătorilor auto care nu oferă prioritate echipelor de intervenţie, deplasarea pompierilor şi salvatorilor poate fi tergiversată, iar în situaţii de urgenţă orice minut contează.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!