Potrivit celor de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), scopul documentului este de a atrage atenția la pericolul atacurilor orchestrate asupra funcționării OSC-urilor și a determina autoritățile publice, instituțiile private și persoanele care susțin respectivele atacuri să se oprească și să permită OSC-urilor să activeze liber.

Potrivit autorilor, documentul vine și ca o reacție promptă la atacurile lansate împotriva OSC-urilor.

„Atacurile în contextul prezentului document reprezintă în special declarații și acțiuni ale politicienilor, îndeosebi a celor aflați la guvernare, articolele și reportaje mass-media sau intervențiile publice care prezintă sectorul non-profit într-o manieră vădit negativă cu scopul discreditării imaginii acestora. Informația inclusă în document a fost obținută din resursele mass-media disponibile online și de pe rețelele de socializare, precum și din analiza cantitativă și calitativă a acestora”, se arată într-un comunicat al CRJM.

Documentul poate fi consultat aici. Acesta a fost făcut publicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.


 O publicație similară a fost elaborată și în 2017 și viza perioada septembrie 2016 – decembrie 2017.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!