Massimiliano Fedriga, președintele regiunii nord-est Fruili-Venezia Giulia, a anunțat că a petrecut patru zile sub observație într-o unitate medicală după ce a fost diagnosticat cu „vărsat de vânt”, săptămâna trecută, scrie Newsweek.ro.

„Sunt bine, sunt acasă și le mulțumesc tuturor", a transmis politicianul, pe contul său de Twitter.

Fedriga a fost un adversar vocal al deciziei guvernului italian de a introduce vaccinuri obligatorii împotriva a 12 boli, inclusiv varicela. Legislația, introdusă ca urmare a izbucnirii epidemiei de rujeolă în 2017, împiedică copiii nevaccinați să meargă la grădiniță sau la școală și impune amenzi mari părinților care nu reușesc să imunizeze copiii de vârstă școlară.

În timpul petrecut în funcția de șef al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului italian, Fedriga a susținut că părinții nu ar trebui să fie „forțați" să-și vaccineze copiii.

Roberto Burioni, un medic italian proeminent care administrează site-ul MedicalFacts, a declarat că incidentul a servit ca avertisment adulților pentru a se asigura că au fost vaccinați.

„Stimate președinte, mai întâi de toate, permiteți-mi să vă urez o recuperare rapidă”, a scris el pe Facebook. „Singurul mod în care trebuie să evităm astfel de tragedii este acela de a ne vaccina pe toți pentru a preveni circulația acestui virus periculos, care ar fi putut afecta o persoană mult mai vulnerabilă”, a menționat acesta pentru The Independent.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!