„Intenționez în curând să invit fiecare formațiune în parte la un dialog la Președinție pentru a discuta cumpătat și responsabil ce facem mai departe.Vă anunț oficial că în calitate de Președinte voi accepta orice majoritate, orice guvern pe care îl veți crea prin negocieri între partidele politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor. Nu voi aproba doar o majoritate și un guvern alcătuite artificial și nelegitim din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă odată cetățenii la alegerile anticipate”, a spus șeful statului.

Totodată, Dodon a venit cu un îndemn de a menține relații externe bune atât la Vest cât și la Est:

„Exportăm mărfurile noastre fără taxe și spre Est și spre Vest, iar concetățenii merg fără vize atât în Europa, în Rusia și în țările CSI cât și în alte zeci de state. De ce mai avem nevoie? De ce continuăm să luptăm de pe diferite baricade? Mai bine să valorificăm acest potențial spre binele poporului”.

În context, șeful statului a avut un mesaj către deputații aleși.

„Vă îndemn să nu cadeți pradă trufiei și aroganței politice pentru că acest păcat se va întoarce în pofida noastră. Gândiți-vă că oamenii au obosit de conflicte politice și își doresc o viață decentă. Vă propun să vă așezați la masa de dialog pentru a le arăta oamenilor că cel puțin puteți discuta între voi”, a spus Dodon.

În cadrul discursului său, Președintele Republicii Moldova a punctat care ar trebuie să fie prioritățile de bază ale guvernării. Printre acestea restabilirea încrederii în instituțiile statului, combaterea corupției, saltul economic calitativ dar și creșterea pensiilor și salariilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!