Tomberoanele vor completa lista celor 71 de puncte de colectare a e-deșeurilor mici și mijlocii, deja existente în municipiul Chișinău. 

Președinta Asociației pentru valorificarea Deșeurilor, Aurelia Bahnaru a precizat că după ce vor fi colectate, deșeurile vor fi preluate de un operator. Ulterior, ele vor fi sortate.

Totuși, pentru că în Moldova nu există o infrastructură dezvoltată la nivel național, deșeurile vor fi exportate în țări unde se asigură un proces corect reciclare, evitând depozitarea lor ilegală și contaminarea apei și a solului.

În proiect participă instituții de învățământ, instituții de stat, magazine. Organizatorii își propun să mai identifice 10 instituții care să se implice în acest proiect.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!