Premiul întâi a fost câștigat de Ecaterina Guzun, elevă de 11 ani din Chișinău la categoria Mon Précieux (Prețiosul meu), pentru cel mai bun meme. La categoria creație video, premiul întâi a fost câștigat de Iulian Plop, 12 ani, originar din Soroca, pentru realizarea unui spot publicitar de promovare a unei opere literare franceze.

În deschiderea galei, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal LeDeunff a specificat că acest eveniment se înscrie în rândul mai multor festivități care se derulează în întreaga lume pentru a celebra limba, cultura, gastronomia și arta franceză. 

Sloganul ales anul acesta pentru celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei este „Vorbim Francofonie’’ pentru a evidenția rolul comunicării în ansamblu. 

Înmânarea premiilor a fost însoțită de momente artistice oferite de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă’’, elevii liceului „Ciprian Porumbescu’’ din Chișinău și „Mihai Eminescu’’ din Bălți. Ziua Internaționala a Francofoniei la Chișinău va continua cu organizarea Festivalului de Film Francofon ce se v-a desfășura în perioada 25-27 martie 2019.

Autor: Violeta Anușca, stagiară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!