„Inspectoratul General al Poliție anunță reținerea cetățeanului Pavel Grigorciuc, investigat în urma unei plângeri formulate în baza acuzației de agresare fizică a deputatului în Parlament, Sergiu Sîrbu. La 21.03.2019, ora 15.45, serviciul 112 a fost apelat de către soția domnului Sergiu Sîrbu, care a anunțat despre agresarea deputatului, ea fiind una dintre martorii incidentului.

Poliția s-a deplasat la Institutul de Medicină de Urgență, unde a fost internată persoana agresată, pentru audiere și stabilirea tuturor circumstanțelor pe caz.

În acest context, Poliția a inițiat o cauză penală privind comiterea infracțiunii prevăzute de alin.(2) art. 287 Cod penal(Huliganism). Conform legislației persoana bănuită riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 5 ani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție.

Totodată oamenii legii menționează că „Pavel Grigorciuc este recidivist, el având o condamnare anterioara de 4 ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru acte de huliganism în 2014 și dezordini în masă în anul 2015”.

Citește și: Democratul Sergiu Sîrbu a ajuns la spital. Acesta ar fi fost bătut de un fost coleg de partid.

Vezi și: Declarațiile lui Pavel Grigorciuc, cel care l-a luat la palme pe democratul Sergiu Sîrbu

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!