Deși Oleinic și Groza și-ar dori o alianță între PDM și ACUM, cei din urmă au refuzat invitația democraților la negocieri.

Alexandru Oleinic a fost ales deputat pe circumscripția nr. 47 din regiunea transnistreană, în timp ce Ion Groza a câștigat scrutinul parlamentar pe circumscripția nr. 43, Cahul.

Ion Groza este președintele raionului Cahul, ales în 2015 pe listele PLDM. Un an mai târziu, Groza a părăsit formațiunea, rămânând neafiliați.

Alexandru Oleinic este președintele Partidului Popular din Republica Moldova.

Cel de-al treilea deputat independent din Parlament este Viorel Melnic, ales pe circumscripția nr. 48, din stânga Nistrului. El a fost şef al Serviciului Vamal şi viceministru al Economiei, iar până în 2015 a făcut parte din PSRM. Ziarul de Gardă a scris că acesta a fost exclus din organele de conducere ale partidului după ce Igor Dodon a aflat despre implicarea sa în schemele frauduloase de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. La începutul lui 2016, Melnic a fost numit consilier al lui Ilan Șor pentru probleme economice. Potrivit anticorupție.md, Melnic a fost președinte al Consiliului de Administrație al Unibank. Numele lui a apărut şi în raportul Kroll, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

Citește și: „Votați a patra poziție și gata”. Cum ar fi fost îndemnați alegătorii din c.48 din Transnistria să voteze pentru candidatul câștigător (VIDEO)