Deși Oleinic și Groza și-ar dori o alianță între PDM și ACUM, cei din urmă au refuzat invitația democraților la negocieri.

Alexandru Oleinic a fost ales deputat pe circumscripția nr. 47 din regiunea transnistreană, în timp ce Ion Groza a câștigat scrutinul parlamentar pe circumscripția nr. 43, Cahul.

Ion Groza este președintele raionului Cahul, ales în 2015 pe listele PLDM. Un an mai târziu, Groza a părăsit formațiunea, rămânând neafiliați.

Alexandru Oleinic este președintele Partidului Popular din Republica Moldova.

Cel de-al treilea deputat independent din Parlament este Viorel Melnic, ales pe circumscripția nr. 48, din stânga Nistrului. El a fost şef al Serviciului Vamal şi viceministru al Economiei, iar până în 2015 a făcut parte din PSRM. Ziarul de Gardă a scris că acesta a fost exclus din organele de conducere ale partidului după ce Igor Dodon a aflat despre implicarea sa în schemele frauduloase de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. La începutul lui 2016, Melnic a fost numit consilier al lui Ilan Șor pentru probleme economice. Potrivit anticorupție.md, Melnic a fost președinte al Consiliului de Administrație al Unibank. Numele lui a apărut şi în raportul Kroll, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

Citește și: „Votați a patra poziție și gata”. Cum ar fi fost îndemnați alegătorii din c.48 din Transnistria să voteze pentru candidatul câștigător (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!