În noiembrie 2015, administratorul „Chetrosu – Service”, Diana Ninescu, a încheiat un contract individual de muncă cu soțul său, prin care acesta a ocupat funcția de maistru în cadrul întreprinderii.

„Conform art. 9, alin. (l), lit. a) din Legea nr. 16/2008 (abrogată) cu privire la conflictul de interese, în vigoare în momentul apariției conflictului de interese, persoana urma să informeze în decurs de trei zile de la data constatării, în scris, organul ierarhic superior despre interesul, al său ori al persoanelor apropiate, legat de decizia pe care trebuie să o ia. Diana Ninescu nu a făcut acest lucru și a ales să semneze trei acte ce țin de angajarea soțului său în subordine”, se arată în decizia ANI.

Iar administratorul de la „Crihana – Service”, Valeriu Crețu, a încălcat de două ori regimul juridic al conflictelor de interese. Atunci când și-a angajat fiica în cadrul întreprinderii, în 2009, și când a eliberat-o din funcție, în 2018.

Totuși, ambele acte de constatare emise de ANI pot fi atacate în instanța de contencios administrativ.

După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința lui Valeriu Crețu, ANI va solicita încetarea raporturilor sale de serviciu, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!