Potrivit funcționarilor resposabili, lucrările de renovare a tavanului băii publice au fost stopate.

„Suntem îngrijorați de faptul că armatura folosită pentru întărirea clădirii este ruginită și deteriorată. Pentru a continua lucrările trebuie să apreciem calitatea carcasei tavanului. Am chemat specialiști care urmează să aprecieze dacă facem lucrări de întărire a carcasei sau stopăm lucrările de reconstrucție”, a declarat Larisa Bragari, șeful direcției Municipale Construcții Capitale Bălți. 

Muncitorii de pe șantier spun că din cauza evaluărilor superficiale a stării clădirii vor fi nevoiți să facă lucrări suplimentare.

Șeful Întreprinderii Municipale Biroul de Proiectare Bălți, Vasilii Romanciuc susține că situația creată nu este una surprinăzătoare:

„Cel mai greu este să reconstruiești ceva în baza unui obiectiv vechi. În asemenea cazuri nu știi la ce să te aștepți în proces”. 

De cealaltă parte, activiștii civici de la Bălți sunt de părere că baia publică este un proiect inutil și costisitor.

Valoarea proiectului de renovare a băii publice de la Bălți constituie aproximativ 8 milioane de lei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!