19 februarie 2019: 

„Dacă e adevărat sau nu (n. r. că se vor majora tarifele la gaze după alegeri)... Eu cred că noi avem premise să nu majorăm prețurile la gaz. Eu așa cred. Dar pentru asta trebuie să ne înțelegem cu Gazprom. Am avut o întâlnire Alexei Borisovici Miller (n. r. șeful Gazprom), care este, apropo, este vărsător. Așa s-a întâmplat că mă înconjoară multe persoane din zodia vărsător. Soția e vărsător, Zinaida Greceanîi e vărsător, Miller de la Gazprom e vărsător, Gref Herman Oskarovici de la Sberbank e vărsător, președintele Dumei de Stat e vărsător, Mironov de la „Spravedlivaia Rosia” e vărsător. M-am uitat în jur, ne-am adunat așa o echipă serioasă de vărsători. Cu Alexei Borisovici (n. r. Miller) am discutat la finele lunii ianuarie și am abordat acest subiect. În a doua jumătate a anului trebuie să avem negocieri pe marginea unui nou contract cu privire la livrarea de gaz în RM. Deocamdată, este în vigoare acordul semnat pe timpul vicepremierului Zinaida Greceanîi, în 2006. Începând cu 2006, anual, acest acord se prelungește. Luând în calcul că am obținut statutul de observator în Uniunea Euroasiatică, cred că ne putem înțelege ca prețul să fie normal, mai mic decât acum. Dacă ne înțelegem, nicio majorare de tarife nu va fi, din contra, le putem micșora”, a declarat Igor Dodon cu cinci zile înainte de alegerile parlamentare într-o intervenție live pe rețelele de socializare.

21 martie 2019: 

„Tarifele la gaz, prețul de import la gaz se calculează în fiecare trimestru în baza prețului la petrol pe piețele internaționale. Este o formulă specială. În primul trimestru al anului curent, ele au crescut. Acum, MoldovaGaz trebuie să ia o decizie ce face mai departe. […] Dacă Dodon se înțelege cu Federația Rusă și încearcă să renegocieze alt preț la gaz, este o situație, și este un Guvern format din partide care sunt pentru relații bune cu Rusia, nu transfugi, nu iar antirusesc, atunci șanse sunt să mergem și să vedem ce facem cu tarifele la gaz, cu prețul de import care ar permite să nu crească tarifele pe intern. […] La sfârșitul acestui an, expiră și contractul, acordul de primire a gazelor din Federația Rusă. Adică trebuie să fie un Guvern, o majoritate parlamentară, care să meargă să negocieze aceste lucruri cu Federația Rusă. […] Dacă nu va fi un Guvern, o majoritate parlamentară, vă spun pe șleau cum este, unde vor participa socialiștii, atunci credeți-mă, vom avea probleme. […] Cu gazul chiar e o problemă foarte, foarte gravă”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova. Amintim că, recent, după ce Mold-Street a scris că Gazprom mărește prețul de livrare a gazelor pentru țara noastră, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a spus că, la moment, nu există motive pentru creșterea tarifelor pentru consumatorii finali.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!