Din imagini se vede că muncitorii sunt prezenți pe șantier. Au început să apară primele construcții pe terenul unde cu exact un an în urmă era o livadă. Responsabilii mai au la dispoziție în jur de șapte luni ca să finalizeze grandiosul proiect. Și asta pentru că inaugurarea Arenei Chișinău a fost stabilită pentru data de 14 octombrie 2019.

Arena va avea o capacitate de 5.000 de locuri, o piscină olimpică, dar și o parcare pentru 1.000 de mașini.

Vezi și: FOTO. Primele imagini cu macheta Arenei Chișinău: Cum va arăta și ce activități vor fi practicate

Potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului ne va costa 43 de milioane de euro. Banii vor fi investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Totodată, potrivit contractului, Arena trebuie să fie gata într-un an de la primirea autorizației de construire.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!