Proiectul va include mai multe concerte cu participarea artiștilor de pe ambele maluri ale Prutului, care vor interpreta cântecele renașterii naționale, dar nu vor lipsi rockul și muzica simfonică.

La concert vor fi interpretate melodii ce aduc un omagiu deputaților din Sfatul Țării și patrioților ce au luptat pentru valorile naționale.

„Vom asculta „Basarabia” de Mihai Dolgan, versuri Dumitru Matcovschi. În această primă parte, va fi un omagiu adus deputaților din Sfatul Țării care au semnat Actul Unirii, patrioților noștri care au luptat pentru Renașterea națională, scriitorilor, oamenilor de cultură”, a declarat organizatoarea evenimentului, Ana Lucia Culev.

În concertul de debut al proiectului, vor evolua artiști consacrați în Republica Moldova, precum Vali Boghean, Mircea Rusu, Tatiana Cerga, dar și tineri interpreți printre care Nica Dudca, Ștefănel Albu, Diana Brescan.


Și directorul artistic al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Marian Stârcea, a menționat importanța concertului. „Personal sunt foarte emoționat pentru că are loc un astfel de eveniment dedicat unei date foarte importante în istoria noastră și în cultura noastră. Am mai multe lucrări care țin de România, de Basarabia, de Moldova, eu personal colaborez cu artiștii din România”, a spus compozitorul. La finalul evenimentului de lansare a fost organizat un flashmob, iar tinerii interpreți au cântat melodii naționale.

*Autor: Violeta Anușca, stagiară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!