Zeci de localităţi din centrul Statelor Unite sunt încă sub ape. Agricultura, foarte puternic dezvoltată în regiune, a primit o lovitură dură. Au fost inundate terenuri agricole, silozuri cu cereale şi foarte multe animale au murit înecate. Fermierii abia au avut timp să se salveze pe ei.


 „În 30 de minute, apa a ajuns la peste 60 de centimetri. A venit în valuri din faţa hambarului şi abia am reuşit să plecăm de aici. Am pierdut aproximativ 700 de porci. E devastator, dar ce e mai rău va urma. Trebuie să curăţăm”, declară un fermier.

Cele mai afectate state sunt Nebraska, Iowa, Wisconsin, unde zeci de localităţi s-au transformat în adevărate lacuri. Locuitorii nu şi-au pierdut totuşi speranţa, scrie sursa citată.


Opt milioane de oameni din 14 state au fost afectaţi de inundaţiile de proporţii. În trei dintre ele a fost decretată stare de urgenţă, ceea ce înseamnă deblocarea de fonduri federale pentru ajutorarea sinistraţilor.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!