Potrivit lui Spiridon, este greu pentru jucători care evoluează în campionatul intern să lupte cu niște campioni mondiali, care joacă în fiecare săptămână partide importante cu echipe redutabile din campionate puternice.

După ce tricolorii s-au văzut conduși cu 0-3, tehnicianul a decis să scoată un mijlocaș și să introducă al cincilea fundaș pentru ca scorul să nu capete proporții în repriza a doua.

„Vorbim despre niveluri total diferite. [...] Diferența e pur și simplu incredibilă”, a mai spus selecționerul echipei naționale.

„În ceea ce privește următoarele meciuri, sper că nu ne vom apăra doar. Astăzi am fost forțați de adversari să ne apărăm. Ei au avut o rezervă foarte mare în ceea ce privește pregătirea fizică. [...]  Sperăm că vom arăta un alt nivel al fotbalului împotriva Turciei (n. r. - se va juca luni, 25 martie), dacă îl putem numi fotbal”, a adăugat acesta.

Potrivit lui, problema principală a jucătorilor moldoveni este pregătirea fizică și funcțională: „La acest capitol mai avem de lucrat mult”.

„Aceiași Pogba, Kante, Matuidi, Griezmann, Mbappe, Giroud, sunt cei mai buni ce oferă fotbalul astăzi. Sunt la un nivel mult mai înalt decât jucătorii noștri, chiar dacă cuvintele mele ar putea, cumva, să-i supere, dar asta e”, a conchis Spiridon.

Alexandru Spiridon s-a arătat impresionat de modul în care suporterii și-au susținut echipa din tribune.

Citește și: Plahotniuc păstrează intriga în privința premiului pentru Ambros. Fotbalistul spune că îl va dona

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!