„Există 42 de adrese unde proprietarii caselor particulare aruncă pe platourile de acumulare deșeurile din gospodăriile lor fără a avea încheiat un contract cu Regia „Autosalubritate”, a declarat Ruslan Codreanu.

Autoritățile municipale susțin că timp de 3 luni sunt dispuse să evacueze gratis gunoiul de la casele particulare care nu achită în prezent pentru acest serviciu. Dacă în această perioadă, proprietarii nu vor semna un contract de evacuare a deșeurilor, vor fi penalizați.

„Este o indiferență și o lipsă totală de bun simț atunci când la platourile de pe șoseaua Muncești se curăță de trei ori pe săptămână, dar parcă nu se curăță deloc din cauza sectorului privat, care aduce peste noapte viță-de-vie, crengi, fotolii, paturi, pungi de gunoi”, a adăugat edilul.

Potrivit responsabililor de la Regia „Autosalubritate”, în lipsa unui contract cu beneficiarii,  întreprinderea are anual pierderi de peste 1 milion de lei.

În prezent, Regia „Autosalubritate” are încheiate peste 13 mii de contracte în sectorul particular, dar mai există alți peste 7 mii de beneficiari care ar trebui să semneze asemenea contracte.

Tariful achitat de agenții economici pentru evacuarea deșeurilor este de 22 de lei, în timp ce persoanele fizice achită între 9 și 16 lei pentru acest serviciu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!