Tânărul antreprenor în domeniul IT, Dumitru Gangaliuc afirmă că „utilizatorul are controlul asupra direcției în care privește scena, sus, jos sau lateral, imaginea schimbându-se în același timp”.„Ai un punct de care ești legat și indiferent de poziție, toată imaginea se schimbă odată cu tine’”.
În cazul realității virtuale, cu ajutorul unei căști speciale, indiferent de cum miști capul, imaginea se mișcă de parcă te-ai mișca în realitate, ne spune tânărul antreprenor.„Combinarea celor două concepte dau naștere unei noi realități”.
„Dispozitivele utilizate sunt un „card bord”, confecționat din carton, lentile mai ieftine - o versiune mai adaptată pentru cei care nu își permit o variantă mai performantă. Ochelarii realitate virtuală Gear oferă o experiență mult mai vastă pentru utilizator’’, mai spune Dumitru Gangaliuc.
Pentru crearea unui video este necesar să se țină cont de mai mulți factori cum ar fi scenariul, direcțiile de dezvoltare și calitatea imaginilor, mai spune tânărul antreprenor în domeniul IT. „Atunci când redai, optimizezi, de exemplu, timpul dacă vorbim de video 360 °.Dacă vorbim de aplicația în sine trebuie să faci anumite optimizări pentru că dispozitivele nu pot stoca toată informația asemeni unui calculator”, subliniază Dumitru Gangaliuc.
Proiectul Youth Meets Media își propune să adune împreună „creatorii de media internaționali, creând un spațiu pentru a discuta idei și proiecte de viitor”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.