PSRM a anunțat că a analizat subiectul în cadrul unei ședințe organizate astăzi și că a decis să participe la consultațiile inițiate de șeful statului. La întrevedere urmează să vină președintele formațiunii politice, Zinaida Greceanîi, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, și secretarul executiv al partidului, Vlad Batrîncea.

Iar democrații se mai gândesc. „Pe parcursul zilei de astăzi sau poate chiar mâine dimineața va fi expusă poziția Partidului Democrat. Există o continuitate și, reieșind din comportamentul din ultimul timp al PDM, atunci când a spus că este deschis pentru dialog, cel mai probabil că va fi acceptată această invitație din partea președintelui RM, doar că alte detalii nu cunosc și nu le pot da, ca să nu fie interpretate incorect. Noi de fiecare dată rămânem deschiși pentru dialog. Dialogul este un exemplu al maturității politice”, a declarat pentru AGORA purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Blocul ACUM nu a venit, deocamdată, cu o poziție. Am încercat să-i contactăm pe deputații Alexandru Slusari și Radu Marian, dar ambii nu au răspuns la telefon.

Astăzi, președintele Igor Dodon a lansat o invitație liderilor PSRM, PDM și ai blocului ACUM, chemându-i la Reședința de Stat pentru a discuta o eventuală coaliție parlamentară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!