Demiterea în masă a avut loc duminică, la propunerea unui grup format din 51 de membri ai Consiliului Politic Național. De asemenea, a fost modificată componența Consiliului Politic Național - unii membri au fost excluși în baza cererii de demisie sau a absențelor nemotivate, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Vicepreședinții PLDM demiși sunt Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc, Ion Terguță, Viorel Cibotaru, Alexandru Bujoreanu și Nadejda Stâncă, cei aleși pentru aceste funcții în octombrie 2018.

Potrivit președintelui PLDM, Tudor Deliu, la baza deciziei de demitere a stat faptul că vicepreședinții și membrii Biroului Permanent nu sunt reprezentativi, or majoritatea dintre ei nu reprezintă organizațiile teritoriale, scrie Ziarul de Gardă.

Între timp, Ion Terguță, care a candidat la Nisporeni din partea ACUM, spune că decizia de demitere a sa și a colegilor săi a fost luată de Tudor Deliu.

„Motivul pentru care am fost excluși din partid este că am cerut președintelui partidului, în cadrul BPC în toată componența lui o analiză a campaniei electorale și a compartimentului PLDM în cadrul acestei campanii și în mod special cum s-a îndeplinit decizia CPN din luna decembrie”, a comunicat Ion Terguță.

Pentru ProTV, Terguță a mai declarat că și el, și alți membri ai Biroului Permanent vor renunța la carnetul de partid.

Amintim că că din partea blocului electoral „ACUM” la alegerile din 24 februarie au candidat liberal-democrații Maria Ciobanu, Ion Terguță, Iurie Țap și Grigore Cobzac. Alexandru Bujorean a candidat independent.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!